Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Şi-a ucis angajatul prin sugrumare, să nu-i mai plătească salariul!

PRAHOVA: Şi-a ucis angajatul prin sugrumare, să nu-i mai plătească salariul! 

strans de gat k

Judecătorii de la Secţia Penală a Tribunalului Prahova au pe rol, în prezent, unul dintre cele mai neobişnuite dosare din ultimii ani. Un bărbat din Urlaţi a fost trimis în faţa instanţei pentru omor calificat, deşi fapta pentru care va fi judecat a fost săvârşită, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în luna noiembrie a anului 2005!

După opt ani şi câteva luni de la presupusul omor, Ion Drăghiciu, care deţine o stână în apropiere de Urlaţi, a fost trimis în judecată pentru două fapte: o tentativă de omor din anul 2001 şi o infracţiune de omor, faptă petrecută în urmă cu opt ani şi câteva luni, scrie ph-online.

Procurorii spun că, în seara zilei de 21 noiembrie 2005, fiind în incinta cabanei de la propria stână, inculpatul l-a ucis prin sugrumare pe un angajat al său, pentru a nu-i mai plăti suma de patru milioane lei vechi, reprezentând preţul serviciilor prestate de către victimă ca cioban.

„Imediat după comiterea faptei, cât şi în dimineaţa zilei următoare, inculpatul a întreprins acţiuni menite a ascunde comiterea faptei, încercând să conducă şi martorii, dar şi organele de anchetă pe nişte piste false, sugerând că partea vătămată s-a asfixiat cu un bol alimentar, ori a fost ucisă de cineva care a pătruns, fără drept, în cabană.

Raportul de necropsie a concluzionat că moartea victimei a fost violentă şi s-a produs ca urmare a asfixiei mecanice, care a condus la insuficienţă respiratorie. Totodată, din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, anterior, inculpatul a mai comis şi o tentativă de omor calificat, constând în aceea că, la data de 30 ianuarie 2001, a lovit în mod repetat cu o măciucă de corn (lemn de esenţă foarte tare) peste umerii, spatele şi în direcţia capului părţii vătămate D.T., pe care aceasta şi l-a apărat cu braţele, cu consecinţa fracturării cominutive a antebraţului său drept.

Astfel, la 10 minute după plecarea turmei din stâna din cartierul Valea Pietrii, bănuind că animalele au fost lăsate nesupravegheate de către partea vătămată, inculpatul s-a înarmat şi a pândit victima circa două ore pe izlazul dintr-un cătun, suburbie a oraşului Urlaţi. Partea vătămată a reuşit să se salveze, scăpând de agresor prin fugă.

Fapta a fost comisă în contextul în care inculpatul îi mai aplicase alte corecţii prin violenţă fizică părţii vătămate D.T., nemulţumit de modul în care presta munca la stână”, afirmă procurorii.

Bărbatul a fost reţinut, la sfârşitul lunii ianuarie 2014 şi, ulterior, arestat preventiv, prin decizie a magistraţilor Tribunalului Bucureşti, în baza probelor administrate de către procurori.

Adaugă un Comentariu

*