Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: De la binefăcător la şantajist n-a fost decât o distanţă de şase ani! Vezi ce s-a întâmplat!

PRAHOVA: De la binefăcător la şantajist n-a fost decât o distanţă de şase ani! Vezi ce s-a întâmplat! 

catuse k

Poliţiştii prahoveni au finalizat cercetările într-un caz de şantaj, reclamat de o femeie din Ploieşti. Partea vătămată a precizat că, în luna aprilie, a fost abordată pe stradă, în apropierea Cimitirului Viişoara, de doi bărbaţi necunoscuţi, care i-au cerut, sub ameninţare, restituirea sumei de 1.500 de euro. Cei doi i-au spus femeii că sunt trimişi de un prieten al fiicei sale. Bărbaţii au continuat presiunea asupra victimei, câteva ore mai târziu, la domiciliul acesteia, iar apoi, la telefon, zile în şir.

„În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că în anul 2008 prietenul fiicei sale a transferat în contul persoanei vătămate suma de 5.500 de lei, sub formă de ajutor pentru achitarea tratamentului soțului acesteia, care necesita îngrijiri medicale. La momentul respectiv, prietenul fiicei sale nu i-a solicitat persoanei vătămate restituirea sumei de bani transferate în cont, însă, în urmă cu aproximativ 2 ani acesta a contactat-o telefonic de mai multe ori pe fiica persoanei vătămate și i-a solicitat acesteia returnarea sumei de bani, totodată adresându-i injurii și amenințări cu acte de violență”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Cercetările au fost finalizate printr-o acţiune în Bucureşti, organizată miercuri – 18 iunie, ocazie cu care au fost prinse persoanele care se făceau vinovate de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, violare de domiciliu şi distrugere. Faţă de acestea s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate în faţa procuirorilor

 

Adaugă un Comentariu

*