Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Deputatul Mircea Roşca a fost plasat în arest la domiciliu, în localitatea Comarnic

PRAHOVA: Deputatul Mircea Roşca a fost plasat în arest la domiciliu, în localitatea Comarnic 

Foto: puterea.ro

Deputatul liberal Mircea Roşca, arestat preventiv din luna noiembrie pentru de trafic de influenţă, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a instanţei supreme. Aceeaşi măsură a fost luată şi în ceea ce-l priveşte pe vărul lui Mircea Roşca – Adrian Rotilă, arestat preventiv în acelaşi dosar.

Deputatul PNL este acuzat de trafic de influenţă după ce în 2011, când era vicepreşedinte al PNL Prahova, a cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat la DNA, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, şi la alţi membri ai Consiliului Local Azuga pentru ca firma denunţătorului să dobândească terenuri în oraş.

Pe de altă parte, în perioada 2011-2014, Mircea Roşca ar fi intervenit pe lângă factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova, respectiv Consiliul Judeţean, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călineşti şi Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare şi Protocol Sinaia, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său, omul de afaceri Adrian Rotilă, a unor contracte de achiziţii publice.

În schimbul acestor „intervenţii”, susţin procurorii anticorupţie, Roşca ar fi primit de la Rotilă aproximativ 90.000 de lei, construcţii în valoare de 35.418,39 lei şi folosinţa unui autoturism marca Audi A8.

Sursa: PROMPT MEDIA

Adaugă un Comentariu

*