Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 24, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Desişul cu cannabis! Poliţiştii au descoperit 119 plante cultivate într-un zăvoi de la marginea comunei Gherghiţa. VIDEO!

PRAHOVA: Desişul cu cannabis! Poliţiştii au descoperit 119 plante cultivate într-un zăvoi de la marginea comunei Gherghiţa. VIDEO! 

cannabis prahova

Poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT din Prahova au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc, formată din patru bărbaţi bănuiţi că ar fi defrişat ilegal un teren aflat în mediul rural, pe care ar fi plantat cannabis.

Totul a început la sfârşitul lunii iunie, atunci când oamenii legii au prins în flagrant, lângă autostrada A3, în apropierea unei plantaţii de cannabis înfiinţată la 50 de metri de râul Prahova, doi bărbaţi bănuiţi de trafic de droguri de risc. La percheziţia autoturismului cu care se deplasau aceştia, au fost descoperite aproximativ 100 de grame de cannabis uscat, nutrienţi pentru stropierea plantelor, o pompă de stropit, fierăstraie, mănuşi şi alte obiecte folosite la îngrijirea plantaţiei.

„După prinderea în flagrant, poliţiştii au dezafectat plantaţia, aceasta fiind compusă din 119 plante de cannabis, cu masa brută a materiei vegetale de peste 32 de kilograme. Cannabisul era plantat în răsaduri cu îngrăşământ la rădăcină, dimensiunea medie a plantelor fiind de circa 120 de centimetri.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii şi procurorii i-au depistat şi pe ceilalţi doi membri ai grupării, pe care i-au condus la sediul Parchetului, pentru audieri.

Din verificările efectuate, a reieşit că patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 33 de ani, din Bucureşti, ar fi defrişat un perimetru de aproximativ 70 de metri pătraţi, într-o zonă cu arbuşti şi vegetaţie deasă situată într-un loc greu accesibil de la marginea comunei Gherghiţa, din judeţul Prahova”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Împotriva a trei dintre membrii grupării a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, iar faţă de cel de-al patrulea bărbat s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

VIDEO

Adaugă un Comentariu

*