Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: Din 31 martie, ploieştenii vor circula gratuit cu transportul public

PRAHOVA: Din 31 martie, ploieştenii vor circula gratuit cu transportul public 

Foto: imageshack

Proiectul privind gratuitatea pe mijloacele de transport în comun din Ploieşti a trecut miercuri de votul consilierilor locali. Din 31 martie 2014 şi până în decembrie 2015, ploieştenii cu venituri sub 3.000 de lei vor circula gratuit în oraş cu autobuzele, tramvaiele şi troleele, potrivit Adevărul.

Proiectul nu a suscitat mari discuţii şi a trecut cu 21 de voturi pentru, astfel că, din 31 martie, când vor debuta lucrările pentru reabilitarea liniilor de tramvai din oraş, şi până în decembrie 2015, circulaţia pe mijloacele de transport în comun va fi gratuită la Ploieşti.

Măsura a fost gândită pentru a compensa disconfortul creat de lucrările de infrastructură, dar va costa bugetul local, potrivit estimărilor, doar în 2014, 62,9 milioane de lei (adică aproximativ 13,9 milioane de euro).

Călătorii trebuie să îndeplinească două condiţii pentru a beneficia de această facilitate, să aibă domiciliul în Ploieşti, fapt dovedit cu buletinul, şi să aibă venituri sub 3.000 de lei, demonstrate cu o adeverinţă de salariat.

 

 

Adaugă un Comentariu

*