Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Doi morţi din cauza gripei porcine şi alţi patru bolnavi în stare gravă!

PRAHOVA: Doi morţi din cauza gripei porcine şi alţi patru bolnavi în stare gravă! 

Foto: phon

Un bărbat de 59 de ani şi o femeie de 78 de ani au murit în ultimele două zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, iar suspiciunile privind îmbolnăvirea cu gripă porcină au fost confirmate de analizele de laborator de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, scrie phon.ro. Cele două persoane nu erau vaccinate împotriva gripei. Alţi patru bolnavi sunt internaţi în stare foarte gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Prahova.

În Dâmboviţa, au fost confirmate 16 cazuri de îmbolnăvire cu AH1N1 şi s-a înregistrat un deces. Potrivit DSP, victima a avut mai multe boli asociate, prin urmare nu se poate spune că gripa porcină a fost cauza principală a morţii. De asemenea, alte patru probe au fost infirmate şi una este în lucru la Institutul Cantacuzino Bucureşti.

Gripa porcină se manifestă ca şi cea sezonieră, însă este asociată cu febră peste 39 grade, dureri de cap, vomă şi diaree. 

Adaugă un Comentariu

*