Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Elevii au rămas fără „Lapte şi corn”, după ce distribuitorul a intrat în insolvenţă

PRAHOVA: Elevii au rămas fără „Lapte şi corn”, după ce distribuitorul a intrat în insolvenţă 

Sursa foto: max-media.ro

Odată cu reluarea cursurilor după vacanţa de iarnă, elevii ar fi trebuit să primească lapte şi corn, numai că ECOLACT PROD SRL a anunţat Consiliul Judeţean Prahova că nu poate livra produsul în şcoli din cauza unei revizii tehnice a instalaţiei. Adevărata problemă a furnizorului de lapte este că a intrat în insolvenţă, potrivit supervizor.ro. Sunt afectaţi nu doar elevii din Prahova, ci şi cei din Braşov.

Împotriva ECOLACT PROD SRL a fost deschisă procedura generală de insolvenţă încă de pe data de 22 decembrie 2015, cererea fiind depusă de debitoare, pe 9 decembrie 2015. În documentaţia depusă la instanţă, societatea prahoveană susţine că “datoriile către creditori depăşesc suma de 8.000.000 lei, iar soldul din bănci şi cel din casă sunt insuficiente pentru acoperirea creanţelor”.

Situaţia de la Centrala Incidentelor de Plăţi demonstrează că firma controlată de Gheorghe PETRACHE (69 de ani) are mari probleme financiare. Astfel, de pe 30 octombrie 2015 şi până ieri, 18 ianuarie 2016, a refuzat la plată 16 cecuri şi 124 de bilete la ordin, în valoare totală de 3.466.463,53 lei. Incidentele raportate începând cu 22 decembrie 2015 poartă menţiunea “poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului“, ceea ce sugerează că există probleme grave şi în relaţia cu Fiscul.

Societatea ECOLACT PROD SRL Păuleşti se ocupă de “fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor” şi a devenit “celebră” la scurt timp după demararea programului “Lapte şi Corn” – ediţia 2015/2016, din cauza faptului că a livrat produse neconforme, care au avut efecte negative (toxiinfecţii alimentare) asupra a peste 50 de copii.

Citeşte mai multe pe www.supervizor.ro

Adaugă un Comentariu

*