Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Executaţi silit, după ce au fost înşelaţi să semneze diferite contracte!

PRAHOVA: Executaţi silit, după ce au fost înşelaţi să semneze diferite contracte! 

FOTO ARHIVĂ

Poliţiştii prahoveni de la Investigaţii Criminale, au efe ctuat, cu sprijinul luptătorilor de la Acţiuni Speciale, două percheziţii în Poiana Câmpina, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Trei persoane au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri, una dintre ele fiind reţinută. Este vorba despre un bărbat de 25 de ani, care va fi prezentat în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit IPJ Prahova, în perioada iulie 2015 – ianuarie 2017, suspecţii au determinat mai multe persoane să încheie contracte de abonament cu operatori de telefonie mobilă sau să achiziționeze produse electronice și electrocasnice, pretinzând că pot intermedia tranzacția în vederea obținerii unui preț avantajos. De asemenea, unele plăți s-au efectuaut prin contractarea unor împrumuturi, pe numele părților vătămate, la diverse instituții de credit. Ulterior, în loc să remită părților vătămate bunurile astfel achiziționate, aceștia le-ar fi comercializat către terțe persoane. Victimele ajungeau, în schimb, să figureze cu restanțe la plata facturilor pentru serviciile de telefonie sau a ratelor pentru creditele contractate, față de acestea declanșându-se procedura executării silite.

Până în prezent, bănuiții ar fi înșelat prin această metodă 7 persoane domiciliate în Câmpina, Breaza, Cornu și Poiana Câmpina, cauzând un prejudiciu estimat la peste 36.000 de lei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii, în concurs, a 5 infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, două infracțiuni de înșelăciune, una de fals în înscrisuri oficiale și una de uz de fals.

Adaugă un Comentariu

*