Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 12, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Exerciţiu de evacuare în caz de cutremur la Colegiul „Nichita Stănescu” Ploieşti

PRAHOVA: Exerciţiu de evacuare în caz de cutremur la Colegiul „Nichita Stănescu” Ploieşti 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.ziaruldeconstanta.ro)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Prahova va organiza, marţi – 28 februarie 2017, începând cu ora 10:00, un exercițiu de pregătire privind evacuarea pe timpul producerii unui cutremur la Colegiul Național „Nichita Stănescu” din municipiul Ploiești. De asemenea, cadrele ISU vor desfăşura activităţi specifice de instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

În cadrul întâlnirii, pompierii militari vor prezenta copiilor aspecte care privesc modul de acţiune şi reacţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, fiindu-le înmânate materiale informative, în vederea prevenirii producerii evenimentelor negative, precum şi menţinerii unui grad ridicat de siguranţă în rândul acestora.

Exerciţiul este organizat în contextul în care, pe 4 martie, se împlinesc 40 de ani de la seismul care a lovit România în anul 1977. S-au înregistrat atunci 1.570 de victime, 11.300 de răniţi şi aproximativ 35.000 de locuinţe prăbuşite.

Măsuri de protecţie înainte, în timpul şi după producerea unui cutremur:
• Identificaţi cel mai sigur loc unde vă puteţi adăposti (ex.: pe hol sub o grindă sau sub o piesă mai rezistentă de mobilier, cât mai departe de obiecte care te pot răni: mobile suprapuse, ferestre, vitrine, lămpi, etc.)
• Discutaţi cu familia sau cu colegii de la locul de muncă şi stabiliţi cum veţi proceda.
• Identificaţi modalitatea de a întrerupe alimentarea cu gaz şi energie electrică.
• Pe timpul cutremurului adăpostiţi-vă în locul stabilit (Jos! Protejează-te! Ţine-te!)
• Utilizarea liftului ori a scărilor reprezintă un real pericol, putând conduce la accidente grave, nedorite (deplasările pe timpul seismului vă pot dezechilibra).
• După cutremur acordaţi primul ajutor celor afectaţi şi întrerupeţi alimentarea cu gaz şi energie electrică.
• Asiguraţi-vă că puteţi părăsi locuinţa în siguranţă!
• În lipsa unor astfel de posibilităţi, vă puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, pe genunchi şi coate, cu faţa în jos, cu palmele împreunate vă veţi acoperi capul, ceafa, iar cu antebraţele, pe lateral, capul.
• Dacă un cutremur vă surprinde într-un loc public, aglomerat, nu fugiţi spre ieşiri, aglomeraţia şi panica pot provoca accidentări grave.

Adaugă un Comentariu

*