Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » PRAHOVA: Fondurile europene au contribuit la atingerea performanţei economice la Lido Gârbea. GALERIE FOTO

PRAHOVA: Fondurile europene au contribuit la atingerea performanţei economice la Lido Gârbea. GALERIE FOTO 

lido garbea 2

Lido Gârbea este una dintre cele mai mari fabrici de produse de panificaţie din judeţul Prahova. Se obţin aici aproximativ 200.000 de franzelele în 24 de ore. Pâinea ajunge în tot judeţul Prahova dar şi în Dâmboviţa, Braşov şi Buzău.

Lido Gârbea s-a făcut cunoscută şi prin sortimentele de produse de patiserie şi cozonacul delicios fabricat aici, solicitat în special în pragul marilor sărbători.

Societatea prahoveană a reuşit să-şi extindă capacităţile de producţie, depozitare şi distribuţie printr-un proiect finanţat prin APDRP. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 5.096.090 de lei din care fonduri nerambursabile 2.105.562 de lei.

lido garbea 5

Reprezentanţii firmei de panificaţie din Păuleşti au achiziţionat prin sprjin european 35 de autovehicule dotate special pentru transportul produselor de panificaţie şi patiserie. Capacitatea de depozitare a materiei prime a fost sporită prin cumpărarea a şase silozuri de cereale ce pot înmagazina peste 100 de tone.

Ceea ce am văzut la Lido Gârbea este o dovadă clară că fondurile europene îi pot ajuta nu doar pe cei aflaţi la început de drum în domeniul afacerilor dezvoltate în mediul rural, ci şi pe marii agenţi economici care vor să-şi sporească capacităţile de producţie şi, evident, să creeze noi locuri de muncă.

Lido Gârbea este la al doilea proiect cu fonduri europene nerambursabile implementat prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Datorită acestor investiţii, procesul tehnologic de fabricare a pâinii şi produselor de patiserie este automatizat aproape în procent de 100%. Muncitorii, în cele mai multe cazuri, doar supraveghează utilajele.

lido garbea 4 lido garbea 3 lido garbea 1 lido garbea 6

Adaugă un Comentariu

*