Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 18, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap, trimisă în judecată într-un nou dosar

PRAHOVA: Fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap, trimisă în judecată într-un nou dosar 

Foto: incomod.ph

Fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, Viorica Oniga, şi alte 11 persoane au fost trimise în judecată de procurorii anticorupţie, într-un al doilea dosar al certificatelor de handicap eliberate fraudulos în Prahova, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Viorica Oniga, aflată în stare de arest preventiv în dosarul anterior de corupţie, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual, precizează Mediafax.

Între celelalte 11 persoane deferite justiţiei se află un alt membru al Comisiei pentru persoane cu handicap, Ioana Borcan. Între acuzaţiile care i se aduc acesteia, dar şi celorlalţi inculpaţi din dosar se numără luare de mită, abuz în serivicu, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual. Ceilalţi 10 inculpaţi sunt: Georgeta Oprea,Sorin Octavian Gabor, Mariana Pascu, Georgeta Neacşu, Gheorghe Mihalcea, Lia Dumitrescu, Alexandrina Dumitru, Lucian Ion Manea, Rodica Claudia Manea şi Georgiana Nicoleta Irimia.

Potrivit rechizitoriului DNA, Viorica Oniga, în calitate de preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, în perioada 2007 – 2013, a primit de mai multe ori de la inculpaţii Sorin Octavian Gabor, Georgeta Neacşu, Georgeta Oprea, Gheorghe Mihalcea, Mariana Pascu, Lia Aluna Dumitrescu, sume de bani şi bunuri în valoare totală de 20.400 de lei. În schimbul banilor, femeia le-a încadrat în grad de handicap şi a eliberat certificate medicale care să ateste acest fapt pentru 18 persoane, fără ca acestea să sufere de afecţiuni care să le permită încadrarea în gradul de handicap stabilit.

Adaugă un Comentariu

*