Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Incendiu de proporţii la Mănăstirea din Dumbrăveşti! Pompierii s-au luptat cu focul timp de 4 ore

PRAHOVA: Incendiu de proporţii la Mănăstirea din Dumbrăveşti! Pompierii s-au luptat cu focul timp de 4 ore 

incendiu calarasi 1

Noapta trecută, în jurul orei 22:15, pompierii prahoveni au fost înştiinţaţi că arde mănăstirea Sfântul Antonie cel Mare din satul Mălăeştii de Jos, comuna Dumbrăveşti. La locul intervenţiei s-au deplasat 9 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autoscări mecanice, o autospecială de iluminat, o ambulanţă SMURD şi grupa operativă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul ansamblului de locuinţe (chilii) compus din parter, etaj şi mansardă, suprafaţa incendiată fiind de aproximativ 600 mp. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:30.

Potrivit ISU Prahova, au ars: acoperişul construit din lemn cu învelitoare din tablă de la camera centralei şi magazie (aproximativ 60 mp), acoperişul clădirii de locuit (chilii) construit din lemn cu învelitoare tablă (500 mp), 8 camere aflate la mansardă, construite din lemn si rigips, mobilier, tâmplărie, textile, centrala termică şi un boiler.

Cauza probabilă a incendiului: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Adaugă un Comentariu

*