Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 14, 2018
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: 13 milioane de lei pentru restaurarea conacului Pană Filipescu

PRAHOVA: 13 milioane de lei pentru restaurarea conacului Pană Filipescu 

Foto: amfostacolo.ro

Proaspăt revenit la birou după problemele penale cu procurorii DNA, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi-a inclus în agenda de lucru şi mai multe vizite pe şantierele deschise în judeţ.

Vineri, 14 martie, Mircea Cosma s-a aflat la Filipeştii de Târg, acolo unde vor demara lucrările de restaurare şi consolidare a conacului Pană Filipescu. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 13 milioane de lei, cu o contribuţie din partea CJ Prahova de 1,3 milioane de lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 19 luni.

Conacul Pană Filipescu a fost construit în 1650 şi se află acum în administrarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi în proprietatea Consiliului Judeţean. După restaurare, în conac va fi deschis un muzeu de artă brâncovenească.

Mircea Cosma a ajuns vineri şi în Parcul Industrial Ploieşti, unde vor începe lucrările pentru construirea unui centru de afaceri, cofinanţat de administraţia judeţului cu 50%. Preşedintele CJ Prahova a verificat apoi şi stadiul lucrărilor la sensul giratoriu suspendat de la Păuleşti, un proiect de 17,7 milioane de euro.

Adaugă un Comentariu

*