Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 23, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Începe Concursul Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu”

PRAHOVA: Începe Concursul Naţional de Interpretare şi Creaţie Muzicală „Paul Constantinescu” 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: libertatea.ro)

Cei mai talentați elevi și studenți care studiază vioara, violoncelul, pianul, canto clasic și compoziția muzicală de la școlile, liceele și facultățile de muzică din România și Republica Moldova îşi dau întâlnire în acest week-end la Ploieşti, unde se organizează cea de-a XXI-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare și Creație Muzicală ”Paul Constantinescu”.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 11 decembrie 2015, ora 10:00, la Filarmonica ”Paul Constantinescu”, iar festivitatea de premiere și Gala laureaților – duminică, 13 decembrie 2015, ora 12:00. Intrarea este liberă.

Juriile de specialitate pentru cele cinci secții ale concursului sunt alcătuite din personalităși marcante ale artei interpretative și creației muzicale românești.

Potrivit wikipedia.org, Paul Constantinescu (n. 30 iunie 1909, Ploiești – d. 20 decembrie 1963, București) a fost un compozitor român de origine evreiască, membru corespondent al Academiei Române. Profesor la Conservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” din București, Paul Constantinescu a fost un talent artistic cu certe aptitudini și față de literatură (poezie), artă plastică (desen, caricatură), cinematografie (operatorie). A manifestat o constantă preocupare față de folclor și melosul bizantin, transformându-se dintr-un cercetător pasional într-un creator de forme sonore novatoare, originale.

Adaugă un Comentariu

*