Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Întreprinzător în turism, cercetat pentru evaziune fiscală la cazare!

PRAHOVA: Întreprinzător în turism, cercetat pentru evaziune fiscală la cazare! 

FOTO ARHIVĂ (https://s-ec.bstatic.com)

Un întreprinzător în domeniul turistic este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, întrucât nu a evidenţia în actele contabile toate cazările efectuate. De asemenea, bărbatul de 52 de ani, din comuna Măneciu, în calitate de administrator al firmei, nu a înregistrat nici toate veniturile realizate din activitatea de restaurant. În acest mod, s-a sustras de la plata către bugetul consolidat al statului cu suma de 11.424 lei (124,24 milioane de lei vechi), reprezentând impozit pe venitul realizat.

Un alt dosar penal de evaziune fiscală instrumentat de poliţiştii prahoveni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice vizează trei câmpineni, care au cauzat statului un prejudiciu de 2.468.260 lei (peste 24 de miliarde de lei vechi) – TVA şi impozit pe profit, prin înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi care nu au avut la bază opeaţiuni reale. Procurorul de caz urmează să aprecize cu privire la dispunerea unor măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale persoanelor în cauză în vederea recuperării prejudiciului.

Adaugă un Comentariu

*