Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, scapă de arest

PRAHOVA: Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, scapă de arest 

Foto: youtube.com

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, joi – 13 august, ca fostul primar al municipiului Ploieşti să fie eliberat din arest preventiv. Iulian Bădescu va fi judecat sub control judiciar. Potrivit rechizitoriului procurorilor, acesta se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia deţinută, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

CITEŞTE ŞI: Procurorii DNA au extins cercetările în cazul fostului primar Iulian Bădescu

In acelasi dosar, au fost deferite justitiei, sub control judiciar, doua angajate ale Primariei Ploiesti, respectiv secretarul municipiului, Oana Iacob, si jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz in serviciu in forma continuata, potrivit Agerpres.

Ancheta in acest dosar a vizat, initial, faptele de abuz in serviciu si luare de mita intr-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, ea fiind ulterior extinsa de procurori si pentru fapte care au fost comise de Iulian Badescu in perioada in care acesta a fost senator, dar si in perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

Adaugă un Comentariu

*