Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Mafia cămătarilor, luată la puricat de oamenii legii

PRAHOVA: Mafia cămătarilor, luată la puricat de oamenii legii 

perchezitii prahova

Polițiști de investigații criminale din Ploiești și Câmpina au desfășurat, împreună cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, patru percheziții la locuințele a doi bărbați bănuiți că ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de camătă și șantaj.

Potrivit IPJ Prahova, unul dintre cei doi ar fi oferit cu împrumut sume de bani pentru care ar fi perceput dobânzi între 100% și 110%. Persoanele în cauză ar fi fost cunoscute ca având un comportament violent și ar fi recurs la amenințări cu acte de violență față de cei care nu le restituiau în termenele stabilite sumele împrumutate sau care nu achitau dobânzile solicitate. Mai mult decât atât, cei doi bărbați ar fi reținut, ca garanție, de la mai multe persoane vătămate, documentele acestora de identitate sau ar fi încheiat declarații autentificate la notar, prin care ar fi fost împuterniciți să ridice personal diverse drepturi bănești, respectiv pensii, alocații sau indemnizații la care erau îndreptățiți cei împrumutați.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au găsit documente de identitate, în original și copii, cupoane de pensie, acte medicale, certificate de încadrare în grad de handicap, ce aparțineau mai multor persoane, procuri și împuterniciri autentificate notarial, precum și caiete și agende în care erau menționate numele mai multor persoane și sume de bani pe care acestea le-ar fi datorat.

Totodată, la un magazin aparținând unuia dintre cei doi bărbați au fost găsite, expuse la vânzare, produse cu termenul de valabilitate depășit și mărfuri fără documente de proveniență, stabilindu-se totodată că încasările realizate nu ar fi fost înregistrate corespunzător. De la acest punct de lucru au fost ridicate mai multe înscrisuri în care ar fi fost menționate operațiunile comerciale reale desfășurate prin societatea respectivă, precum și caiete pe care ar fi fost menționate numele unor persoane și sumele datorate de acestea.

O parte din veniturile obținute de administratorul agentului economic respectiv ar fi fost generată și prin comercializarea de carne de porc care ar fi provenit dintr-o gospodărie proprie în care acesta ar fi deținut peste 40 de suine, neidentificate conform legii. Prin activitatea comercială ilicită s-a cauzat un prejudiciu evaluat la peste 17.000 de lei, prin neachitarea către bugetul statului a taxelor și impozitelor aferente, cercetările vor fi extinse și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. De asemenea, pentru neregulile constatate, DSVSA Prahova a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 45.000 de lei.

Întrucât în locuințele percheziționate au fost descoperite mai multe materiale pirotehnice, deținute fără respectarea prevederilor legale în vigoare, cei în cauză vor fi cercetați și pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

Față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina pentru a aprecia cu privire la măsurile preventive care se impun.

Adaugă un Comentariu

*