Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 7, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Manifestări comemorative din dragoste pentru marele actor Toma Caragiu

PRAHOVA: Manifestări comemorative din dragoste pentru marele actor Toma Caragiu 

Foto: cancan.ro

Pe 4 martie 2015, în ziua când se împlinesc 38 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui actor Toma Caragiu, la şcoala gimnazială din Ploieşti care-i poartă cu mândrie numele, se vor organiza, începând cu ora 12:00, ample manifestări comemorative. Participanţii vor rememora momentele importante din viaţa actorului şi vor viziona un material video realizat de Teatrul Toma Caragiu, ce cuprinde interviuri cu personalităţi ale culturii româneşti. La final, se vor depune flori la bustul actorului situat în imediata vecinătate a Teatrului Toma Caragiu. 

Toma Caragiu s-a născut în Grecia, într-o familie de aromâni, pe 21 august 1925. Ulterior, se stabileşte împreună cu familia la Ploieşti, unde termină liceul. În 1953, la vârsta de 28 de ani, este numit director al „Teatrului de Stat” din Ploiești, funcție pe care o va deține timp de 12 ani. A interpretat pe scena ploieșteană 34 de roluri.

În seara fatidică de 4 martie 1977, artistul avea în vizită pe prietenul său, regizorul de film și TV Alexandru Bocăneț, venit să sărbătorească finalizarea filmului său Gloria nu cîntă, în care maestrul juca rolul principal. Imobilul în care locuia – blocul Continental a fost distrus de cutremur până la etajul III – Toma Caragiu locuia la etajul II, dar cei doi au fost surprinși încercând să fugă pe scări și prinși între dărâmături.

Adaugă un Comentariu

*