Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 24, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: „Marele Război. Neutralitatea”, expoziţie în aer liber la Muzeul „Nicolae Iorga”

PRAHOVA: „Marele Război. Neutralitatea”, expoziţie în aer liber la Muzeul „Nicolae Iorga” 

Sursa foto: www.infopensiuni.ro

Miercuri – 20 aprilie 2016, de la ora 09:30, La Muzeul „Nicolae Iorga” din Vălenii de MUnte va fi vernisată expoziţia în aer liber „Marele Război. Neutralitatea”, parte integrantă a proiectului „Muzeul din stradă”.

„Dorim să amintim publicului o perioadă zbuciumată din istoria umanității, din care nu au lipsit actele de eroism și patriotismul pe scena tragică europeană, cutremurată de durere și sacrificiu.

Privitorii vor recunoaște în imagini personalități istorice și vor descoperi informații inedite referitoare la momentele de cumpănă traversate de români alături de popoarele europene implicate în război.

Materialul prezentat ilustrează contextul european în care s-au desfășurat primii doi ani ai războiului, dar și starea de spirit a poporului român, din acele timpuri”, explică Claudia Giannotti – muzeograf.

Expoziția „Marele Război. Neutralitatea” va putea fi vizionată până pe 30 iunie 2016 și se adresează publicului larg, indifferent de vârstă, având un puternic impact emoțional.

Adaugă un Comentariu

*