Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » PRAHOVA: Medalie de argint pentru elevii inventatori de la Şcoala Spectrum Ploieşti

PRAHOVA: Medalie de argint pentru elevii inventatori de la Şcoala Spectrum Ploieşti 

Elevii Şcolii Internaţionale Spectrum Ploiesti s-au întors de la Olimpiada Internationala de Proiecte pentru Tineri Inventatori (IYIPO- International Young Inventors Project Olympiad), desfăşurată în Georgia, la Tbilisi, cu medalia de argint.

Echipa formata din Nicholas Cantar-Gogitidze şi Vlad Ionescu, elevi în clasa a 5-a A, profesor coordonator Balan Oana, a prezentat proiectul Easy C++, o aplicaţie pentru sistemele de operare Android şi Windows, care îi ajută pe elevii începători să înveţe să utilizeze limbajul de programare C++.

De asemenea, din partea Şcolii Internaţionale Spectrum din Ploieşti, au mai participat Vlad Adumitroaie şi Teodora Niculescu (clasa a 7-a) cu aplicaţia QR Code in Modern Schools şi echipa formată din Selim Hişil şi Olivia Solomitchi (clasa a 6-a, respectiv a 8-a), cu proiectul video White Paper.

În cadrul Concursului Internaţional de Proiecte IYIPO (International Project Olympiad for Young Inventors) au fost înscrise peste 120 de proiecte din 35 de ţări, ce au concurat la secţiunile Matematică, Fizică, Biologie, Inginerie, IT. La secţiunea IT au participat 5 echipe din România.

Pe lângă cei doi elevi ploieşteni, a mai obţinut medalia de argint şi marius Gavrilescu, elev în clasa a 11-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, a obţinut medalia de argint cu proiectul Gruntmaster, un site destinat pregătirii olimpicilor la informatică.

Adaugă un Comentariu

*