Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Medalion comemorativ „34 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu”

PRAHOVA: Medalion comemorativ „34 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu” 

recviem nichita stanescu

Cei mai talentaţi elevi de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu” Ploieşti şi Şcoala Gimnazială „Nichita Stănescu” Ceptura organizează, miercuri – 13 decembrie 2017, de la ora 10:00, la Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” din Ploieşti, un medalion comemorativ dedicat marelui poet, de la a cărui moarte se împlinesc în această zi 34 de ani.

Programul cuprinde un colaj literar-artistic şi un concert de colinde tradiţionale, aşa cum se întâmpla în copilăria „Îngerului Blond”, când familia Stănescu se aduna cu bucurie în jurul bradului împodobit de sărbătoare. Acţiunea se va încheia cu depunere de flori la busturile poetului din curtea muzeului şi din parcul din centrul oraşului.

Nichita Stănescu s-a născut la Ploieşti, în data de 31 martie 1933. S-a stins din viață în noaptea de 12 spre 13 decembrie 1983, la vârsta de 50 de ani. Nichita a urmat Liceul „Sfinții Petru și Pavel” din Ploiești şi cursurile Facultății de Filologie a Universității din București. Critica literară şi publicul larg l-a considerat drept unul dintre cei mai importanţi scriitori de limbă română, pe care o denumea „dumnezeiesc de frumoasă”.

Adaugă un Comentariu

*