Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: N-ai antecedente penale? Obţii certificatul de cazier judiciar pe loc!

PRAHOVA: N-ai antecedente penale? Obţii certificatul de cazier judiciar pe loc! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Adevărul)

De astăzi, ghişeele de eliberare a certificatelor de cazier judiciar vor putea emite pe loc certificate de cazier judiciar către persoanele juridice fără antecedente penale, urmare implementării proiectului ROCRIS – Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român.

Pentru persoanele juridice cu antecedente penale, documentul în cauză se eliberează în termenul legal de trei zile.

Cererea-tip pentru obținerera certificatului de cazier judiciar se depune de reprezentantul legal al persoanei juridice la orice unitate sau subunitate de poliție conectată la ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român)

Până la această dată, cererea trebuia depusă la unitatea de poliţie pe raza căreia persoana juridică îşi avea sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru, iar termenul de eliberare era de trei zile.

În prezent, la nivel naţional, se eliberează certificate de cazier judiciar prin intermediul Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS în 225 de centre, activitate ce va fi extinsă şi în viitor pe măsură ce vor fi identificate noi spaţii şi tehnica necesară acestui scop.

De asemenea, ROCRIS permite, în sistem automatizat, în condiţii de siguranţă şi în mod operativ, din orice punct de acces la sistem, eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi şi persoane juridice, în condiţiile legii şi copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei.

Adaugă un Comentariu

*