Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, septembrie 18, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: O camionetă şi două căruţe, confiscate pentru transport ilegal de lemne!

PRAHOVA: O camionetă şi două căruţe, confiscate pentru transport ilegal de lemne! 

FOTO ARHIVĂ

Un bărbat din comuna Ceraşu, judeţul Prahova, a rămas fără autoutilitară, după ce a fost depistat în trafic transpoortând material lemnos pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Totodată, poliţiştii din Vălenii de Munte l-au sancţionat contravenţional cu o amendă de 3.000 de lei şi i-au confiscat şi lemnele.

De asemenea, răspunzând apelului unui proprietar de pădure, efectuat prin 112, lucrătorii de la Postul de Poliţie Bătrâni au prins în flagrant doi bărbaţi care tăiaseră cu un joagăr doi arbori pe care intenţionau să îi transporte acasă pentru a-şi încălzi locuinţele. Cei doi au fost amen daţi cu câte 1.500 de lei, iar ca măsură complementară s-a procedat la confiscarea joagărului folosit la comiterea contravenției. Materialul lemnos (0,43 m3) a fost predat proprietarului pădurii.

Tot în Prahova, poliţiştii din Gherghiţa au confiscat două atelaje hipo cu care erau transportate lemne de foc fără documente de provenienţă. În urma verificărilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că, în amebele cazuri, materialul lemnos a fost tăiat de o persoană şi transportat cu căruţa de altcineva. Cei patru au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă. Tăietorii cu 3.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, iar transportatorii cu câte 5.000 de lei, plus că au rămas şi fără atelaje!

Adaugă un Comentariu

*