Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Olimpicii la română au fost puşi să-şi arate creativitatea, scriind un denunţ!

PRAHOVA: Olimpicii la română au fost puşi să-şi arate creativitatea, scriind un denunţ! 

Pavel Năstase - ministrul Educaţiei (Sursa: rtv.net)

Elevii prahoveni de clasa a XII-a au avut de rezolvat la faza pe judeţ a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română un subiect ieşit din tipare. Ca probă de creativitate, li s-a cerut să scrie un denunț împotriva lui Ilie Moromete, prin care să arate partidului comunist că personajul este „element dușmănos” – scrie Jurnalul Naţional.

„Imaginează-ți că te numești Luca Străjescu și ești personajul care colectează cotele țăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeții de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunți calitatea de element dușmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”. Subiectul ar trebui să fie notat cu un punctaj total de 30 de puncte din cele 120 ale întregii lucrări. Cea mai bună teză se va califica în etapa națională.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că va începe o anchetă, pentru a se constata cum a ajuns acest subiect la olimpiada pe județ, iar dacă se va considera că a fost o eroare din punct de vedere didactic, olimpiada va fi reluată în județul Prahova, cu alte subiecte.

Sursa: Jurnalul Naţional

Adaugă un Comentariu

*