Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Palatul de Justiţie din Ploieşti va fi gata în doi ani, cu finanţare de la Banca Mondială!

PRAHOVA: Palatul de Justiţie din Ploieşti va fi gata în doi ani, cu finanţare de la Banca Mondială! 

Foto: Adevărul

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a promis miercuri, cu ocazia şedinţei de bilanţ a Curţii de Apel Ploieşti și a instanțelor din jurisdicția sa, că lucrările la Palatul de Justiţie din Ploieşti, începute în anul 1996, vor fi finalizate în următorii doi ani. Fix la distanţă de două decenii! De asemenea, spune ministrul, va fi renovată şi clădirea Tribunalului Prahova, monument istoric emblematic pentru oraş.

“Prin programul de investiții finanțat de Banca Mondială, în aproximativ doi ani, vom reabilita Tribunalul Prahova și vom finaliza lucrările la Palatul de Justiție. De asemenea, demararea recentă a Programului național de investiții în infrastructura instanțelor din reședințele de județ ne va permite ca în următorii ani să aducem la standarde 25 de sedii de instanțe din țară, dar, în paralel, continuăm să investim și prin programul finanțat de Banca Mondială sau din bugetul anual alocat Ministerului de Justiţie”, a declarat Robert Cazanciuc.

Palatul de Justiţie din Ploieşti, cu o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi şi cinci etaje, va fi al doilea ca mărime din ţară, după cel din Capitală. Imobilul este situat pe strada Gheorghe Doja şi va deservi, potrivit ultimilor indicatori, 2.700 de persoane în fiecare zi.

Adaugă un Comentariu

*