Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Penitenciarul Ploieşti îşi vinde… caii aprobaţi spre casare

PRAHOVA: Penitenciarul Ploieşti îşi vinde… caii aprobaţi spre casare 

Foto: ph-online

Penitenciarul Ploieşti a scos la licitaţie cu strigare cei doi cai pe care, timp de opt ani, deţinuţii i-au folosit la muncă în cadrul gospodăriei agrozootehnice – sector vegetal de la Târgşoru Vechi. Potrivit ph-online, anul trecut, terenurile în suprafaţă de 20 de hectare de la gospodăria agrozootehnică de la Târgşoru Vechi au fost date în arendă, pentru a diminua cheltuielile cu scoaterea deţinuţilor la muncă, iar acum nici caii – o iapă şi un armăsar – nu mai au obiect de activitate. 

Reprezentanţii Penitenciarului Ploieşti spun că, potrivit legislaţiei în vigoare, cabalinele au… „perioada de utilizare depăşită”, pentru că au lucrat deja 8 ani, în timp ce vârsta lor a ajuns la 12 ani. Prin urmare, chiar dacă au fost bine întreţinuţi, nu se mai poate spune că închisoarea din Ploieşti vinde „doi cai frumoşi”, ci doar „doi cai şi-atât!”, deşi, la vârsta de 12 ani, aceştia sunt departe de pensionare…

Prima variantă a fost aceea de a dona caii către altă unitate din sistemul penitenciar românesc, dar nimeni nu a avut nevoie de ei. Aşa că, potrivit legii, s-a recurs la organizarea licitaţiei cu strigare.

Adaugă un Comentariu

*