Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Percheziţii la Rafinăria Lukoil! Prejudiciul depăşeşte 230 de milioane de euro

PRAHOVA: Percheziţii la Rafinăria Lukoil! Prejudiciul depăşeşte 230 de milioane de euro 

Foto: www.observatorulph.ro

Procurorii au desfăşurat joi, 2 octombrie, percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale aperţinând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploieşti. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este estimat la 230 de milioane de euro, din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală şi restul din spălare de bani.

Parchetul Curţii de Apel Ploieşti a precizat, într-un comunicat de presă, că au loc 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate din municipiul Ploieşti.

În acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Sursa citată a mai precizat că prejudiciul estimat până în prezent este de 1.039.019.829 lei (230 de milioane de euro), din care 505.421.252 lei (112 milioane euro) din evaziune fiscală şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din spălare de bani.

La percheziţiile care au loc la societăţile Lukoil participă ofiţeri de poliţie din IGPR, inspectori ai Direcţiei Generale Vamale, inspectori ai Direcţiei Naţionale Antifraudă şi lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

Potrivit sursei citate, procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti se află, joi, la sediul rafinăriei Lukoil din Ploieşti, unde fac percheziţii în mai multe birouri. De asemenea, anchetatorii le-au cerut reprezentanţilor Lukoil România documente contabile.

Descinderile au loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani în care prejudiciul creat statului ar fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

Lukoil Europe Holdings face parte din grupul petrolier rus Lukoil şi deţine 97,1% din capitalul social al rafinăriei Lukoil din Ploieşti, iar alţi acţionari cumulează restul de 2,89% din titluri.

Grupul rus mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării.

Sursa: puterea.ro

Adaugă un Comentariu

*