Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PRAHOVA: A plecat de jos şi a ajuns printre primii în judeţ, folosind eficient fondurile europene

PRAHOVA: A plecat de jos şi a ajuns printre primii în judeţ, folosind eficient fondurile europene 

fermier balta doamnei prahova 3  valentin alecu

Valentin Alecu, din comuna Balta Doamnei, este unul dintre primii beneficiari din judeţul Prahova ai Măsurii 112 – „Instalarea Tinerilor Fermieri”. Ba chiar se poate mândri că este cap de listă la el în comună. Vali are agricultura în sânge! Îl moşteneşte pe tatăl său. De altfel, locuitorii din Balta Albă sunt legumicultori renumiţi în toată România.

Valentin Alecu, în afară de solariile în care cultivă în sistem semi-intensiv roşii, castraveţi, ardei şi vinete, lucrează şi aproximativ 50 de hectare teren pe care le cultivă cu cereale, respectiv porumb, grâu şi floarea soarelui. Legumele pe care le produce în solarii le vinde la Braşov, Cluj şi Bucureşti. În activitatea desfăşurată este sprijinit de familie. Atunci când situaţia o impune, mai angajează şi oameni cu ziua.

Ne-a spus că a accesat fonduri prin APDRP sfătuit de un prieten de la care lua uneori câte un utilaj pentru a lucra pământul.

„Să ştiţi că nu a fost uşor, dar nu m-am dat bătut. Am mers până la capăt. Am să mai fac un proiect, vreau să-mi achiziţionez utilaje performante”, ne-a declarat Vali Alecu.

fermier balta doamnei prahova 4 castraveti fermier balta doamnei prahova 2 fermier balta doamnei prahova 1

 

Adaugă un Comentariu

*