Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Polițiștii au descins la alți braconieri și hoți de produse petroliere

PRAHOVA: Polițiștii au descins la alți braconieri și hoți de produse petroliere 

perchezitii prahova

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică şi Secţiilor de Poliţie Rurală din cadrul IPJ Prahova efectuează în această dimineață 10 percheziţii domiciliare în comunele Brazi, Bărcăneşti şi Tinosu, judeţul Prahova, dar şi în judeţul Ialomiţa, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic.

”Acţiunea are loc în continuarea cercetărilor într-un dosar penal ce vizează o grupare infracţională specializată în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic, dosar în care au mai fost efectuate 15 percheziţii la data de 30 iulie 2014. Din cercetări, a rezultat faptul că membrii grupării infracţionale ar fi comis şi un furt dintr-o societate comercială din judeţul Prahova”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Poliţiştii urmăresc depistarea bunurilor susceptibile a proveni din săvârşirea acestor infracţiuni, a bunurilor folosite la comiterea faptelor, precum şi a 10 persoane, dintre care 4 bănuite în cauză, pentru a fi conduse la sediul IPJ Prahova, în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 100.000 de lei.

”La data de 30 iulie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, S.A.E.S.P., Serviciului Criminalistic, Poliţiei Oraşului Urlaţi, Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 3 Blejoi, nr. 7 Cocorăştii Colţ, nr. 10 Valea Călugărească, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul IPJ Prahova, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, 13 în comunele Bărcăneşti, Brazi şi Sângeru, judeţul Prahova, și două în judeţul Ilfov.  Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în comiterea de furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic, care acţiona în judeţul Prahova, precum şi în judeţele limitrofe”, informează IPJ Prahova.

În urma celor 15 percheziţii domiciliare efectuate, la data de 30 iulie, s-au ridicat 3.000 de litri de produse petroliere, instrumente de braconat, produse din carne, care sunt folosite pentru probarea activităţii infracţionale. De asemenea, s-a dispus sechestru asigurător asupra a două autoutilitare

Cercetările sunt continuate de poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Adaugă un Comentariu

*