Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » INTERVENŢIE: Pompierii au dezamorsat în timp util vagonul-bombă din Gara Breaza!

INTERVENŢIE: Pompierii au dezamorsat în timp util vagonul-bombă din Gara Breaza! 

Sursa foto: ISU Prahova

Pompierii din Prahova au acţionat contracronometru în această seară pentru stingerea incendiului izbucnit la un vagon încarcat cu azonat de amoniu, care făcea parte dintr-un tren de marfă oprit în staţia Breaza. Intervenţia a fost extrem de dificilă, întrucât a existat tot timpul pericol de explozie. Preventiv, populaţia a fost evacuată pe o rază de 800 de metri.

Traficul feroviar între Ploieşti şi Braşov a fost întrerupt, trenurile fiind oprite în diferite staţii. Garnitura de tren din care face parte vagonul care a luat foc este formată din 25 de vagoane şi plecase de la Târgu Mureş cu destinaţia Ploieşti Triaj.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20:00, iar oamenii se întorc la casele lor. S-a constatat că trei saci a câte 600 de kilograme de azotat de amoniu s-au topit. Dacă pompierii nu acţionau rapid pentru răcire, se putea produce oricând o explozie.

În iunie 2004, un TIR încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat şi a format în pământ un crater adânc de 6 metri. 18 persoane au murit atunci şi 13 au fost rănite.

Adaugă un Comentariu

*