Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, octombrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PRAHOVA: Prepeliţele, o afacere bănoasă pentru un tânăr fermier din Chiţorani. GALERIE FOTO

PRAHOVA: Prepeliţele, o afacere bănoasă pentru un tânăr fermier din Chiţorani. GALERIE FOTO 

crescator prepelite prahova 2

La câţiva kilometri de Ploieşti, în satul Chiţorani – comuna Bucov, un tânăr a pus bazele unei afaceri agricole mai puţin obişnuite pentru români. Creşte prepeliţe, împreună cu familia. Ideea a fost pusă în practică acum 5 ani.

„Am pornit cu cinci sute de prepeliţe. Ne-am încercat norocul. Afacerea ne-a prins, a devenit o pasiune, am văzut că există şi beneficii şi am continuat. Acum avem o fermă unde întreţinem circa zece mii de prepeliţe”, ne-a spus Marian Eftemie.

De la păsări recoltează zilnic circa 5.000 de ouă. Toate sunt livrate unei firme care se ocupă de procesare, ambalare şi merg mai departe spre lanţurile de magazine. Pentru a-şi dezvolta afacerea, Marian Eftemie a apelat la fondurile europene.

crescator prepelite prahova 4

A considerat că un proiect prin APDRP este singura soluţie prin care poate să crească productivitatea şi, evident, să sporescă şi avantajele financiare.

Prin Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri, derulată prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, a obţinut 25.000 de mii de euro, bani pe care i-a folosit pentru achiziţionarea unui incubator performant din punct de vedere tehnic şi un generator electric. De asemenea, a mai achiziţionat cuşti specifice pentru creşterea prepeliţelor.

„Am făcut un lucru bun. În incubatoare, obţinem pe serie circa o mie de pui. Suntem mulţumiţi. Afacerea noastră se derulează acum în parametri optimi. Intenţionăm să ne dezvoltăm şi mai mult”, ne-a mărturisit Marian Eftemie.

crescator prepelite prahova 5 crescator prepelite prahova 3 crescator prepelite prahova 6 crescator prepelite prahova 1

Adaugă un Comentariu

*