Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: Primăria Ploieşti are nevoie de şase milioane de euro pentru staţia de epurare

PRAHOVA: Primăria Ploieşti are nevoie de şase milioane de euro pentru staţia de epurare 

Foto: phon.ro

Începută în urmă cu câțiva ani, stația de epurare a Ploieștiului este nefinalizată și în acest moment, deși 2015 ar putea aduce penalități serioase municipalității din partea forurilor europene, pentru nerespectarea condițiilor de mediu. Investiția, realizată în proporție de 80%, prin fonduri de la Guvern, a stagnat din 2012, din cauza lipsei de bani de la Ministerul Dezvoltării, potrivit phon.ro.

Până acum, au fost invstiţi în această staţie de epurare 22 de milioane de euro și ar mai fi nevoie de încă 6 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor şi acoperirea costurilor cu montarea de echipamente și aparatura necesară desfășurării activității. În lipsa unor bani de la Guvern, autoritățile locale spun că vor negocia cu furnizorul de apă potabilă din Ploiești – Apa Nova, astfel încât staţia să poată fi finalizată.

„Vom începe negocieri concrete privind preluarea stației de epurare a Ploieștiului și în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de execuție și a dotărilor. Sperăm ca negocierile cu Apa Nova să fie gata până la finalul anului 2014, iar investițiile făcute de societate să nu afecteze costurile cu apa și canalizarea pentru populație. De asemenea, vom încerca să mai obținem bani și de la Ministerul Dezvoltării“, a precizat Iulian Teodorescu – viceprimarul Ploieştiului.

Municipiul Târgovişte a reuşit să devanseze Ploieştiul la acest capitol, după ce a pus în folosinţă, luna aceasta, cea mai modernă staţie de epurare din România. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile obţinute de către Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa prin POS I Mediu.

Adaugă un Comentariu

*