Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: Primarul din Buşteni a cazat alipiniştii în hotelul familiei, plătind cu bani publici

PRAHOVA: Primarul din Buşteni a cazat alipiniştii în hotelul familiei, plătind cu bani publici 

Foto: totpal.ro

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul primarului oraşului Buşteni, Emanoil Savin.

Edilul este acuzat de către inspectorii ANI că a semnat un contract de parteneriat încheiat între Clubul Alpin Român, Primăria Orașului Bușteni și Federația Română de Alpinism și Escaladă (având ca obiect organizarea, în perioada 04 – 06 februarie 2011, în Orașul Bușteni, a etapei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață), în baza căruia serviciile privind cazarea și masa (pentru amenajatorii și arbitrii locali), prevăzute în sarcina primăriei, au fost asigurate de către societatea în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, iar soția acestuia funcția de administrator.

În baza acestui contract, primăria a achitat către societate suma de 8.000 Lei, reprezentând contravaloarea serviciilor hoteliere.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Emanoil Savin a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de art. 301 din Codul Penal al României.

Potrivit ANI, Emanoil Savin a încălcat și dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”, dispozițiile art. 75, alin. (1), lit a) și c) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv; […] o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri”, precum și dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Răspuns la PRAHOVA: Primarul din Buşteni a cazat alipiniştii în hotelul familiei, plătind cu bani publici

  1. cazare

    se poate numii si spalare de bani, nu?

     

Adaugă un Comentariu

*