Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a demisionat!

PRAHOVA: Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a demisionat! 

Foto: youtube.com

Iulian Badescu, primarul municipiului Ploiesti, a anuntat marti ca a demisionat din functie. El a facut anuntul cand s-a prezentat la Curtea de Apel Ploiesti pentru a contesta masura arestului preventiv. Iulian Badescu este arestat preventiv in dosarul privind premierea din bugetul local a echipei FC Petrolul Ploiesti.

Primarul municipiului Ploiești este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave având ca rezultat obținerea pentru altul a unui folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, Iulian Bădescu a semnat, la data de 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploiești și, la data de 28 iunie 2013, a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranșe) către asociație, deși cunoștea că nu este legală. Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma anterior menționată, precum și obținerea de către Asociația Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare. Prin semnarea contractului și a regulamentului sus menționate, Iulian Bădescu și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale și a încălcat dispozițiile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.

De asemenea, Bădescu i-a pretins unui reprezentant al Asociației Comunitare „Lupii Galbeni 2012” Ploiești, în schimbul derulării contractului de asociere și a regulamentului de aplicare a contractului, precum și a efectuării plăților către Asociație, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau care urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal F.C. Petrolul Ploiești, ale cărei interese erau reprezentate de Asociația Comunitară, precum și foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului și a cazării, în perioadele ianuarie – februarie 2013, respectiv ianuarie – februarie 2014, la două hoteluri din Turcia unde Iulian Bădescu a însoțit echipa în desfășurarea cantonamentului.

Sursa: PROMPT MEDIA

Adaugă un Comentariu

*