Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Vezi cum se reorganizează circulaţia auto şi pietonală în zona Spitalului Judeţean

PRAHOVA: Vezi cum se reorganizează circulaţia auto şi pietonală în zona Spitalului Judeţean 

Foto: phon.ro

Ploieștiul va beneficia în sfârșit de un terminal multimodal de transport pasageri în zona Spitalului Județean de Urgență (SJU) la standarde europene, potrivit phon.ro. Terminalul propus este un spaţiu urban în care se organizează fluxurile de circulaţie auto şi pietonale.

În cadrul acestui complex se propun:
• Sistematizare teren, amenajare platformă circulaţii şi parcări auto pentru mijloace de transport
– parcare pentru 15 autobuze,
– parcare pentru 45 microbuze şi maxi – taxi,
– parcare auto pentru 80 autoturisme,
– 10 locuri de parcare pentru taxi,
– 10 locuri de parcare pentru motociclete,
– 80 locuri de parcare pentru biciclete
• construire clădire Terminal Multimodal, cu sală de aşteptare şi spaţiile anexe (vânzare bilete, dispecerat, spaţii administrative şi tehnice, grupuri sanitare, etc.)
• amenajare spaţii verzi şi plantări de copaci
• amplasare staţii autobuz şi mobilier urban
• împrejmuire teren

Foto: phon.ro

Foto: phon.ro

Din analiza situaţiei din teren a rezultat necesitarea amenajării unui sens giratoriu semaforizat la intersecţia străzii Gageni cu accesul în Terminalul Multimodal şi în Spitalul Judeţean de Urgențe Ploiești. Acest sens giratoriu este necesar pentru a se reglementa accesul în Terminalul Multimodal, în Spitalul Judeţean cât şi în zonele rezidenţiale din zonă aflate în plin proces de construcţie.  Totodată, giratoriul va trebui să faciliteze şi accesul pietonal spre terminalul multimodal realizând legătură pietonală dintre staţiile de tramvai şi acesta. De asemenea el va fi un punct de întoarcere facil pentru autobuzele orăşeneşti cât şi pentru ambulanţele care deservesc Spitalul Judeţean Prahova.

Valoarea proiectului este de peste 30,3 milioane de lei, cu tot cu TVA, bani care vor proveni din economiile realizate de municipalitate la fonduri europene. Contribuția din bugetului orașului este de peste 1,7 milioane de lei. Durata de realizare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Adaugă un Comentariu

*