Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Proiecte de succes care au transformat judeţul într-un meleag al pâinii. GALERIE FOTO

PRAHOVA: Proiecte de succes care au transformat judeţul într-un meleag al pâinii. GALERIE FOTO 

fabrica paine urlati 3

În judeţul Prahova, industria de panificaţie se află într-o continuă dezvoltare. Evident, totul pleacă de la cerere. Pâinea este un aliment indispensabil, iar Prahova este o zonă dens populată. La baza apariţiei unor unităţi moderne au stat şi fondurile europene derulate prin Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Astăzi, vă prezentăm două dintre proiectele de succes implementate în acest sector.

Pâinea de Urlaţi este la mare căutare

La Urlaţi, zonă cunoscută în special pentru podgoriile şi vinurile obţinute aici, s-a dezvoltat una dintre cele mai mari fabrici de pâine din Muntenia.

Zilnic, la SC Oltina Impex Prod Com se produc circa 140.000 de pâini. S-a putut ajunge la un asemenea flux datorită unui proiect prin APDRP – Măsura 123 – „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”. Valoarea totală a investiţiei a fost de 30.655.204 de lei din care fonduri nerambursabile 11.828.998 de lei. Au fost achiziţionate utilaje şi echipamente performante, de ultimă generaţie în domeniul panificaţiei.

Totul se desfăşoară ca la carte, într-un ritm bine stabilit. Produsele obţinute la Oltina s-au impus rapid pe piaţă printr-o politică de marketing bine pusă la punct, dar şi prin sistemul de distribuţie deosebit.

fabrica paine urlati 4 fabrica paine urlati 2 fabrica paine urlati 1

Pâine ca la mama acasă, la Valea Călugărească

La câţiva kilometri de Urlaţi, la Valea Călugărească, am vizitat o altă fabrică de pâine şi produse de patiserie – SC Agrosemcu SRL, unitate ce îşi vinde pâinea de diferite sortimente sub marca Senapan. La şedinţa de degustare pâinea cu cartofi a fost pe primul loc, având un gust remarcabil.

Beneficiarul proiectului derulat prin APDRP este Ionuţ Alexandru Semcu. Pentru construirea spaţiilor de producţie, achiziţionarea de utilaje performante, mijloace de transport pentru distribuţie şi depozite a fost nevoie de 29.578.633 de lei, din care fonduri nerambursabile 11.992.394 de lei. Întreg fluxul tehnologic este computerizat.

În momentul de faţă în fabrica de pâine Senapan lucrează 50 de angajaţi. Produsele obţinute sunt deosebite. Se merge pe reţete tradiţionale de pâine şi specialităţi de patiserie. Deocamdată, livrările se fac doar pe piaţa din judeţul Prahova.

fabrica paine valea calugareasca 5 fabrica paine valea calugareasca 4 fabrica paine valea calugareasca 3 fabrica paine valea calugareasca 2 fabrica paine valea calugareasca 1 fabrica paine valea calugareasca 6

Adaugă un Comentariu

*