Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Una zice patriarhul, alta fac preoţii! Vezi cum înfloreşte mafia în Sfânta Biserică!

PRAHOVA: Una zice patriarhul, alta fac preoţii! Vezi cum înfloreşte mafia în Sfânta Biserică! 

Foto: phon.ro

Potrivit PHON.RO, într-o scrisoare adresată Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, se dezvăluie un adevărat război care se poartă între preoții din Ploiești pentru parohiile din oraș. Epistola, nesemnată, vorbește despre o practică frecventă, aceea că doi preoți, tată și fiu, slujesc în aceeași biserică, ceea ce ar duce la “înflorirea mafiei în Sfânta Biserică”. Practica ar fi interzisă de altfel de Biserica Ortodoxă Română, printr-o decizie a Patriarhului, dar contrazisă frecvent în practică. Ca exemple sunt date Biserica Sfinții Apostoli din Brazi și Biserica Maica Precista din Ploiești, unde există astfel de cazuri.

În spatele reclamației neasumate prin nume sau semnături, se mai cere patriarhului să intervină cu autoritate în aceste spețe, pentru “liniștea preoților din Protoieria Ploiești”. Scrisoarea face și o trecere în revistă a “mercurialului” neoficial de la bisericile din Ploiești: 10 milioane de lei pentru o slujbă de nuntă sau de înmormântare și 5 milioane de lei pentru un botez!

Document obţinut de PHON.RO

Document obţinut de PHON.RO

Adaugă un Comentariu

*