Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Reţea de firme-fantomă destructurată de poliţişti. Prejudiciul depăşeşte 1.000.000 de euro!

PRAHOVA: Reţea de firme-fantomă destructurată de poliţişti. Prejudiciul depăşeşte 1.000.000 de euro! 

Foto: Realitatea TV

În urma a 12 percheziţii, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Ploieşti au destructurat o grupare infracţională bănuită că a creat un prejudiciu estimat la peste 1.000.000 de euro, prin activităţi economice ilicite.

La percheziţii au fost ridicate documente ce au stat la baza relaţiilor comerciale fictive între firmele implicate în activitatea ilicită, tehnica de calcul folosită, bunuri cu valoare probantă în cauză, iar 26 de persoane ce au legătură cu cauza au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Din investigaţii au rezultat indicii că trei administratori şi reprezentanţi ai unor firme din Bucureşti şi Ploieşti ar fi căutat administratori de firme care doreau să înregistreze în evidenţa contabilă documente fictive, în vederea diminuării bazei impozabile, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

În schimbul acestor documente fictive, membrii grupului infracţional organizat percepeau un comision de 12-15% din totalul sumelor facturate pe care, conform înţelegerii iniţiale, îl împărţeau în cote egale între membrii grupului, restul banilor fiind predaţi în numerar administratorilor firmelor implicate.

Pentru a da o tenta de legalitate tranzacţiilor comerciale fictive, membrii grupului ar fi încheiat contracte de prestări servicii pentru executarea unor lucrări care, în realitate, nu se realizau sau erau deja realizate de beneficiarii lucrărilor. Prestarile de servicii fictive reprezentau lucrari de asfaltari, întreţinere reţele apa-canal sau lucrări de construcţii.

În toate situaţiile constatate, pe lanţurile economice create artificial au fost interpuse mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, de tip fantomă.

Cei în cauză sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Adaugă un Comentariu

*