Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, incompatibilitate şi conflict de interese!

PRAHOVA: Şefa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, incompatibilitate şi conflict de interese! 

Simona Mihai - director CJAS Prahova (Sursa foto: România TV)

Simona Mihai, preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova riscă să-şi piardă funcţia, întrucât a încălcat legislaţia privind conflictul de interese şi starea de incompatibilitate. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Simona Mihai deţine simultan, din data de 25 februarie 2016, şi funcţia de Şef Serviciu Control în baza unei decizii de numire pe care şi-a dat-o singură.

„De asemenea, anterior semnării acestei decizii, Simona Mihai a fost implicatã în întregul proces de organizare a concursului de recrutare pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere vacante din cadrul CAS Prahova, inclusiv pe cea de Șef Serviciu Control, organizat la data de 23 februarie 2016, semnând mai multe documente ce au stat la baza organizãrii concursului”. Simona Mihai a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, „persoana fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã pe o perioadã de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Adaugă un Comentariu

*