Știri, Muntenia-Sud, România|luni, decembrie 9, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Spitalul Judeţean riscă să rămână fără medicamente pentru bolnavi, după ce i-a fost redusă finanţarea

PRAHOVA: Spitalul Judeţean riscă să rămână fără medicamente pentru bolnavi, după ce i-a fost redusă finanţarea 

Foto: realitatea.net

O formulă de calcul a finanțării spitalelor, impusă printr-un ordin emis de Ministerul Sănătăţii, produce pagube majore la Spitalul Judeţean de Urgență (SJU) şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti. Potrivit phon.ro, dacă în 2013, Spitalul Judeţean Ploieşti primea, lunar, de la Casa de Asigurări de Sănătate, suma de 5,8 milioane lei, în 2014 suma va fi redusă la 5,2 milioane lei. Conform conducerii SJU, pierderea lunară a celor 600.000 lei reprezintă valoarea costurilor cu medicamente pe o lună.

“Noi avem un plan de măsuri pentru ca această pierdere să fie diminuată. O parte dintre ele reprezintă creşterea veniturilor proprii, plata tuturor cazurilor tratate ambulatoriu de către CAS, scăderea cheltuielilor la apă cu 150.000 lei prin folosire alimentării cu apă din sursa proprie şi renegocierea preţurilor pentru consumabile. În urma unei analize, estimăm reducerea cheltuielilor cu aproximativ 2 milioane de lei. Sperăm ca măsurile impuse de Ministerul Sănătăţii să nu afecteze calitatea actului medical”, ne-a declarat Alexandru Băloi, directorul Spitalului Judeţean de Urgență Ploiești.

În ceea ce priveşte Maternitatea din Ploieşti, noua metodă de calcul reduce veniturile unităţii spitaliceşti cu 200.000 lei, sumă care reprezintă plata angajaţilor.

Adaugă un Comentariu

*