Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CONCURS: Staţiunea Sinaia a fost desemnată „Oraşul Reciclării 2015″

CONCURS: Staţiunea Sinaia a fost desemnată „Oraşul Reciclării 2015″ 

Sursa foto: observator.tv

Competiția „Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipiilor şi oraşelor din România cu scopul de îmbunătățire a serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje și-a desemnat căștigătorii ediției 2015. În competiţie s-au înscris anul acesta 46 de municipii şi oraşe din România, iar criteriile care au stat la baza evaluării au fost: calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în containere), cantitatea de deșeuri colectate separat per locuitor și campaniile de conștientizare a populației cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje.

Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei”. Premiul obţinut i-a adus oraşului Sinaia nu doar titlul de „Oraşul Reciclării 2015”, dar şi amenajarea unui spațiu inedit de relaxare, un parc tematic cu mobilier realizat din materiale reciclabile.

Locul al II-lea a fost obţinut de municipiul Mediaş. Oraşul se va bucura timp de o săptămână de vizita autocarului high-tech din cadrul programului educațional “Laboratorul Verde al Reciclării”, oferindu-le astfel elevilor claselor a III-a oportunitatea de a învăța, într-un mod dinamic și creativ, despre importanța colectării separate.

Câmpia Turzii s-a clasat pe locul al III-lea, câştigând organizarea unei campanii de informare și conștientizare a populației cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje.

În plus, au fost acordate și premii de excelență pentru municipalităţile care s-au implicat și evidențiat în mod deosebit anul acesta şi care au înregistrat evoluții de la o ediție la alta:

-pentru creşterea cantităţilor de deşeuri de ambalaje colectate separat de la populaţie: Galaţi

-pentru creşterea calităţii sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: Târgu Jiu şi Bârlad

-pentru promovarea colectării separate a deşeurilor de ambalaje în rândul populaţiei: Piteşti, Sectorul 6 Bucureşti şi Făgăraş.

Celelalte oraşe înscrise în competiţie au obținut premii speciale, remarcându-se la una dintre categoriile:

– Cele mai multe deșeuri de ambalaje colectate separat per locuitor: Sfântu Gheorghe, Aiud, Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Zalău, Gura Humorului, Fălticeni şi Vaslui.

– Un sistem calitativ de colectare separată a deşeurilor de ambalaje: Odorheiu Secuiesc, Ploieşti, Târgovişte, Slobozia, Craiova, Rădăuţi, Slatina, Sighetu Marmaţiei.

– Cele mai multe deșeuri de ambalaje colectate separat, în total: Sectorul 1 Bucureşti, Arad, Constanţa, Cluj Napoca, Oradea, Focşani şi Suceava.

– Implicarea în acţiuni de conștientizare a populației prin campanii de informare și promovare în presa locală: Tulcea, Roman, Câmpina, Drobeta Turnu Severin, Iaşi, Călăraşi şi Brăila.

– Cele mai noi oraşe intrate în sistemul Eco-Rom Ambalaje care au implementat serviciul de colectare separată pentru populație: Reşiţa şi Adjud.

– Primele oraşe care s-au înscris în competiţia Oraşul Reciclării 2015: Satu Mare, Bacău, Braşov, Deva, Otopeni.

 

Adaugă un Comentariu

*