Știri, Muntenia-Sud, România|marți, aprilie 7, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: „Suntem generaţia în mişcare!”, un program prin care liceenii ploieşteni învaţă stilul de viaţă sănătos

PRAHOVA: „Suntem generaţia în mişcare!”, un program prin care liceenii ploieşteni învaţă stilul de viaţă sănătos 

silvia bucur - generatia in miscare

Elevii din clasele a IX-a şi a X-a din municipiile Ploieşti şi Bucureşti sunt provocaţi să se alăture Programului „Suntem generaţia în mişcare!”, lansat de Fundaţia PRAIS, cu scopul de a contribui la informarea şi educarea adolescenţilor, familiilor acestora şi publicului larg cu privire la beneficiile stilului de viaţă sănătos, activităţilor fizice zilnice şi sportului.  Programul se va derula pe parcursul următorilor 3 ani şi va oferi acces la informaţii şi va activa peste 36.000 de adolescenţi, 60.000 de membri ai familiilor acestor, precum şi 1.300 de cadre didactice din cele două oraşe, prin intermediul portalului www.generatiainmiscare.ro şi a materialelor educaţionale şi de informare ce vor fi puse gratuit la dispoziţia elevilor şi a unor concursuri între licee.

„Vom promova combinarea armonioasă a studiului şi accesului la cunoaştere şi la dezvoltare personală a tinerei generaţii cu activităţile fizice. Timpul de calitate petrecut alături de familie, prieteni şi colegi, atitudinea pozitivă, deschisă către nou, cunoaşterea şi asumarea valorilor morale, respectul de sine şi al altora vor fi mesaje importante prin care ne dorim să contribuim la adoptarea unui stil de viaţă armonios şi sănătos de către tânăra generaţie a liceenilor”, a precizat Silvia Bucur – preşedinta Fundaţiei PRAIS.

generatia in miscareToţi elevii participanţi în programul „Suntem generaţia în mişcare!” vor primi gratuit câte o broșură educațională cu informaţii şi sfaturi despre alimentaţia echilibrată şi beneficiile practicării activităţilor fizice zilnice. În şcoli, se vor organiza dezbateri, lecţii deschise și activări directe ale elevilor, animate de adevărate modele pentru aceștia: sportivi remarcabili din cadrul unor importante federaţii sportive, studenţi din cadrul UNEFS, actori, dansatori și lideri de opinie.

Programul „Suntem generaţia în mişcare” a apărut ca urmare a unor statistici îngrijorătoare. Aproape 30% din populaţia globului este reprezentată de supraponderali sau obezi. Acest număr este de două ori şi jumătate mai mare decât acela al adulţilor şi al copiilor subnutriţi. Obezitatea este responsabilă de aproape 5% din decesele anuale la nivel global.

Adaugă un Comentariu

*