Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Transportatorii ilegali de lemne au încăput pe mâna poliţiştilor

PRAHOVA: Transportatorii ilegali de lemne au încăput pe mâna poliţiştilor 

politia lemne

Chiar dacă primăvara îşi intră în drepturi cu fiecare zi ce trece, comercianţii de lemn pentru foc nu şi-au pierdut clienţii. Prin urmare, forţează legea şi încearcă să facă bani vânzând material lemnos fără acte de provenienţă. În acest week-end însă cei mai mulţi dintre ei au încăput pe mâinile poliţiştilor.

– Polițiștii Biroului Criminalitate Judiciară din cadrul Serviciului de Ordine Publică au definitivat controlul efectuat la un bărbat din comuna Ceraşu, luând măsura sancţionării contravenţionale a acestuia cu amendă în valoare de 2.000 lei şi confiscând cantitatea 6,24 mc cherestea, în valoare de aproximativ 4.000 lei.

– Polițiștii Postului de Poliție Boldești – Grădiștea au depistat în trafic un bărbat care transporta cu un autoturism material lemons, având avizul de însoțire primar cu termenul de valabilitate expirat.

La fața locului a fost solicitat un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Verbila, care a procedat la măsurarea și cubarea materialului lemons găsit, rezultând cantitatea de 0,800 mc material lemnos de diverse esențe. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării și a fost predată reprezentatului Ocolului Silvic Verbila. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

– Polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Cornu și Șotrile, în timp ce executau serviciul de patrulare pe D.J. 207, în comuna Șotrile, au depistat un bărbat din Comarnic, jud. Prahova, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 0,60 mc material lemnos, de esență fag, fără a poseda documente legale de proveniență și transport.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, iar cantitatea de 0,60 m c, esență fag, a fost ridicată în vederea stabilirii provenienței, fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Câmpina.

– Polițiști din cadrul Postului de Poliţie Valea Doftanei au depistat un bărbat din comuna Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 2 mc, lemn de foc esență fag, fără a deţine documente de proveniență și de însoţire. Totodată, a fost depistat un bărbat din com. Valea Doftanei, în timp de transporta cu o autoutilitară cantitatea de 0,2 mc, lemn de foc esenţă fag, fără a deţine aviz de însoţire pentru matarialul lemons transportat.

Materialul lemnos transportat a fost ridicat şi predat Ocolului Silvic Câmpina, respectiv Ocolului Silvic Doftana, iar cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

– Polițiști din cadrul Postului de Poliție Cornu, în timp ce executau serviciul de patrulare în punctul „Mănăstrire”, au depistat doi bărbați, ambii din com. Șotrile, jud. Prahova, care transportau cu două atelaje hipo cantitatea de 0,500 mc material lemnos, de esență fag, fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar cantitatea de 0,500 mc lemn de foc, esență fag, a fost ridicată în vederea stabilirii provenienței, fiind lăsată în custodia Ocolului Silvic Câmpina.

– Polițiști din cadrul Postului de Poliție Vîlcănești, împreună cu un polițist local din cadrul Poliției Locale Vîlcănești, în timp ce executau activități specifice pe D.C. 12, au depistat un bărbat din comună, care transporta material lemnos, de esență fag, stejar și carpen, cu un atelaj hipo, fără documente de proveniență și transport.

Polițiștii au stabilit faptul că materialul lemnos aflat în atelajul hipo a fost sustras din pădurea din punctul Bărăcești. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 lei.

2 Răspunsuri la PRAHOVA: Transportatorii ilegali de lemne au încăput pe mâna poliţiştilor

 1. Pansamente la domiciliu

  Taie acum in nestire si peste cativa ani se vor vedea ‘roadele’ muncii lor…

   
 2. Costi

  0,2 mc si este transportator ?
  Cei care fura cu camionul unde sunt ?

   

Adaugă un Comentariu

*