Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 14, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PROGRAM: Trimiteţi-vă copilul într-o aventură unică alături de daci şi romani!

PROGRAM: Trimiteţi-vă copilul într-o aventură unică alături de daci şi romani! 

expozitie istorica ploiesti

În perioada 12 octombrie – 5 noiembrie 2017, copiii cu vârsta între 5 şi 12 ani pot participa, la Ploieşti Shopping City, la o lecţie aplicată despre istoria Romei Antice, în cadrul evenimentului interactiv „Hai într-o aventură istorică alături de romani și daci!”.

Expoziţia constă într-o serie de activități care încurajează învățarea despre una dintre cele mai impresionante culturi antice într-un mod interactiv şi este deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-20:00, și sâmbătă și duminică, între 11:00-21:00. Taxă de intrare: 10 lei. Pentru grupurile organizate de minimum 10 copii, biletul costă 7 lei.

Într-un cadru special conceput, cu elemente de butaforie inspirate din Roma Antică, copiii se vor costuma și vor parcurge un traseu de aproximativ 60 de minute, pe parcursul căruia vor putea să afle informații despre poporul român. Vor fi însoțiți pe toată durata lecției de ghizi specializați, care vor fi pregătiți să le răspundă la toate întrebările.

Prin intermediul jocurilor educative și distractive, micii exploratori vor afla cine a fost Decebal, cum a fost construită Roma, vor descoperi legenda lui Romulus și Remus, vor vizita un forum și vor vedea cum erau îmbrăcați romanii și dacii. Vor avea ocazia să intre în Collosseum și vor afla despre secretele acestuia. Totodată, vor învăța despre gladiatori, despre armata română și împărați, vor descifra numerele romane și vor învăța despre arta romanilor și zeii acestora. La final, toți copiii vor putea să facă poze haioase și vor fi răsplătiți cu diplome de participare.

Adaugă un Comentariu

*