Știri, Muntenia-Sud, România|marți, noiembrie 30, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Un şofer băut a provocat două accidente în aceeaşi zi, într-un interval de cinci ore

PRAHOVA: Un şofer băut a provocat două accidente în aceeaşi zi, într-un interval de cinci ore 

Foto: gorjeanul.ro

Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Ploiești, împreună cu un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe str. Mărăşeşti din municipiul Ploieşti, a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Procedând la identificarea conducătorilor auto şi verificarea documentelor, s-a constatat faptul că unul dintre conducătorii auto emană halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Ploieşti, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, potrivit IPJ Prahova.

Pe numele bărbatului au fost întocmite acte premergătoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice, totodată procedându-se la reținerea permisului de conducere, eliberându-i-se dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

În jurul orei 17:40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce acționau în municipiul Ploiești, au fost sesizați de către dispecerul de serviciu al Poliției Municipiului Ploiești, despre faptul că, pe strada Cosminele, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Deplasându-se la fața locului, au identificat conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 MG/L alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, s-a constatat că bărbatul nu mai avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, întrucat, în aceeași zi, i se reținuse permisul de conducere, eliberându-i-se dovadă înlocuitoare, fără valabilitate, fiind conducătorul auto implicat în accidentul rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Mărășești, din municipiul Ploiești.

Adaugă un Comentariu

*