Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Unităţile recreative şi de alimentaţie publică, verificate la sânge de poliţişti

PRAHOVA: Unităţile recreative şi de alimentaţie publică, verificate la sânge de poliţişti 

Sursa foto: realitatea.net

Poliţiştii prahoveni au fost angrenaţi în acest week-end în ample acţiuni de prevenire şi combatere a activităţilor comerciale ilicite. Au fost avute în vedere în special unităţile de alimentaţie publică, cele recreative şi centrele comerciale agro-alimentare. Sâmbătă – 11 iulie, au fost aplicate 511 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor depăşind 262.000 de lei. De asemenea, au fost întocmite patru dosare penale şi s-au confiscat bunuri estimate la 13.000 de lei.

Potrivit IPJ Prahova, în urma verificărilor efectuate la un restaurant din municipiul Ploieşti, s-a constatat că agentul economic comunica public opere muzicale fără a deţine licenţe-autorizaţii eliberate de organismele de gestiune colectivă din domeniul drepturilor de autor şi conexe. S-a luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 60.000 lei.  De asemenea, la un alt restaurant, situat tot în Ploieşti, au fost identificate produse alimentare în valoare totală de 9.620 de lei, fără documente de provenienţă. Pe aceste considerente, agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind aplicată şi măsura complementară a confiscării mărfurilor în cauză. Totodată, pentru neregulile constatate cu privire la respectarea normelor din domeniul protecţiei consumatorului, reprezentanţii C.J.P.C. Prahova au aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 20.000 lei, fiind dispusă şi suspendarea activităţii agentului economic până la remedierea deficienţelor constatate.

Adaugă un Comentariu

*