Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: Viceprimarul comunei Filipeştii de Pădure a fost reclamat la Parchet pentru conflict de interese

PRAHOVA: Viceprimarul comunei Filipeştii de Pădure a fost reclamat la Parchet pentru conflict de interese 

Foto: realitatea.net

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Surugiu Vasile Georgel, viceprimar al comunei Filipeștii de Pădure, județul Prahova.

În perioada exercitării mandatului 2008 – 2012, Surugiu Vasile Georgel a participat la adoptarea hotărârilor Consiliului Local Filipeștii de Pădure privind aprobarea rectificării bugetului local pe anul 2008, precum și a hotărârilor privind aprobarea bugetului local pe anii 2010, 2011 și 2012, prin care au fost suplimentate cheltuielile la Capitolul „Servicii recreative și sport”, hotărâri în baza cărora a fost alocată suma de 1.972.000 Lei (aprox. 493.000 €) către Asociația Sportivă „Fotbal Club Filipeștii de Pădure”, asociație al cărei președinte – membru fondator este persoana evaluată.

Astfel, Surugiu Vasile Georgel a încălcat dispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, cu privire la posibila săvârşire de către Surugiu Vasile Georgel a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Surugiu Vasile Georgel a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Menționăm faptul că, la data de 29 noiembrie 2013, Agenția Națională de Integritate a mai constatat în cazul lui Surugiu Vasile Georgel și existența stării de incompatibilitate.

Adaugă un Comentariu

*