Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 28, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PRĂPĂDUL DE DUPĂ GRINDINĂ! La Bărbulețu, producția agricolă a fost compromisă 100%. VEZI VIDEO!

PRĂPĂDUL DE DUPĂ GRINDINĂ! La Bărbulețu, producția agricolă a fost compromisă 100%. VEZI VIDEO! 

Cu natura nu te poți înfrunta. Țăranii români știu asta, plâng și privesc resemnați când stihiile le distrug munca. Locuitorii comunelor din nord-vestul județului au fost loviți săptămâna aceasta de furtuni nemaivăzute până acum. Cel mai mult au avut de suferit se pare oamenii din Bărbulețu.

Producția agricolă a fost compromisă 100%. În numai 30 de minute, grindina a distrus livezile de pomi fructiferi, grădinile cu legume, ba chiar și fânețele. Oamenii se tem că-i paște sărăcia. Au investit bani frumoși în plantațiile de meri și prun, în grădinile de pe lângă casă și acum le văd pe toate puse la pământ.

Crescătorii de animale sunt și ei cuprinși de disperare. Spun că nu vor avea cu ce să-și hrănească vitele, fiindcă ierburile au fost pur și simplu tăvălite de ploaie și grindină.

VEZI VIDEO

La locul dezastrului s-a deplasat și președintele Camerei Agricole Dâmbovița. După ce a văzut prăpădul de la Bărbulețu, Ion Oprea crede că statul trebuie să se implice și să-i sprijine pe cetățenii afectați de stihiile naturii. De asemenea, oamenii care au culturile calamitate ar trebui să fie scutiți de la plata impozitului pe venitul agricol.

Așa cum cere procedura, agricultorii din Bărbulețu s-au prezentat deja la Primărie pentru a depune cereri, în speranța că vor primi un sprijin din partea statului, sprijin care să-i ajute să iasă la liman, după ce natura s-a dezlănțuit și a distrus totul.

Indiferent cine se află la putere în România, sistemul funcționează în defavoarea cetățeanului păgubit. În cazul de față, zecile de familii din Bărbulețu care și-au văzut livezile năruite se pare că vor aștepta mult și bine ajutorul de la stat, fiindcă la noi birocrația este în floare și nu o poate mătrăși nici măcar natura dezlănțuită.

Adaugă un Comentariu

*