Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 15, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRECEDENT ÎN FAVOAREA ROMÂNILOR! Curtea Europeană obligă statul să plătească dobânzi pentru sumele încasate ilegal. TOTUL A PLECAT DE LA TAXA AUTO

PRECEDENT ÎN FAVOAREA ROMÂNILOR! Curtea Europeană obligă statul să plătească dobânzi pentru sumele încasate ilegal. TOTUL A PLECAT DE LA TAXA AUTO 

trafic

O doamna din Sibiu care a platit in 2008 o taxa de prima inmatriculare de 6700 de lei a cerut in instanta restituirea acesteia plus dobanda pe ultimii cinci ani.
Legea actuala spune ca statul datoreaza dobanda doar de la momentul in care cetateanul depune cererea de restituire. Curtea Europeana a decis insa ca legea este incorecta, iar statul trebuie sa plateasca dobanda de cand a INCASAT efectiv banii.

„Practic aceasta decizia a desfiintat Articolul 124 din Codul de Procedura Fiscala roman, iar pe principiul echivalentei ele se vor aplica si oricaror alte sume de restituit de la buget” spune avocatul Dragos Tarsia.
In urma hotararii Curtii Europene de Justitie, femeia este prima care va incasa pe langa taxa de 6.700 de lei si o dobanda de 9.500 de lei.

Decizia poate fi aplicata si la alte taxe contesate in justitie.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*