Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PREGĂTIRE: Primăria Târgovişte a instituit comandamentul de iarnă!

PREGĂTIRE: Primăria Târgovişte a instituit comandamentul de iarnă! 

utilaje deszapezire 2

Meteorologii nu au anunţat încă zăpezi, însă Primăria Târgovişte a instituit de astăzi comandamentul de iarnă, astfel încât ninsorile să nu creeze probleme în municipiu. Primarul interimar Cristian Daniel Stan şi viceprimarul Cosmin Bozieru au discutat cu directorul Direcţiei de Salubritate – Dănuţ Badea şi cu ceilalţi şefi ce vor avea responsabilităţi în domeniul deszăpezirii ultimele detalii cu privire la planul de intervenţie.

„În anul 2015, s-au făcut la Direcţia de Salubritate cele mai mari investiţii din ultimii 30 de ani. Discutăm în momentul de faţă de un parc de utilaje pentru deszăpezire foarte, foarte bun. Planul de investiţii a fost în valoare de aproximativ 2,5 milioane de lei şi este realizat în proporţie de 100%.

Primăria Municipiului Târgovişte deţine în momentul de faţă toate utilejele necesare. Sigur, dacă vor exista probleme foarte mari, vom merge şi pe varianta închirierii, dar sperăm, ca utilaje specifice, să nu avem nevoie de altceva. Avem sărăriţe, mijloace auto cu lamă, freze, inclusiv 20 pentru trotuare. Suntem pregătiţi să facem faţă şi cerinţelor care vizează deszăpezirea pe zona PIDU-rilor, dacă vor fi predate anul acesta.

De asemenea, la sfârşitul lunii octombrie, Direcţia de Salubritate a fost licenţiază în vederea activităţii de deszăpezire, fiind una din puţine structuri din judeţul Dâmboviţa care poate să efectueze această operaţiune în condiţii absolut legale”, a declarat Cristian Daniel Stan.

utilaje deszapezire 3Primarul a precizat că se va efectua şi o campanie de popularizare a obligaţiilor ce revin populaţiei şi agenţilor economici pe timp de iarnă. Trebuie să se înţeleagă că şi aceştia trebuie să participe la deszăpeziri, în sensul că trebuie să cureţe trotuarele din faţa proprietăţilor.

La rândul său, directorul Direcţiei de Salubritate – Dănuţ Badea a punctat că, în ultimii ani, la Târgovişte nu au fost probleme majore, indiferent cât de mult a nins, iar oamenii trebuie să înţeleagă faptul că autorităţile nu pot interveni simultan peste tot, însă planul de deszăpezire a fost gândit de aşa manieră încât să nu se creeze blocaje.

„Lângă noi vor fi cele două societăţi ale Consiliului Local – CS Ecosal şi Municipal Construct. Activitatea se va desfăşura gradual, din centrul oraşului către exterior, urmând carierele, parcările, trotuarele. Nu putem interveni în toate locurile deodată. Bineînţeles că şi locatarii, şi firmele au obligaţia să deszăpezească parcările în spatele maşinilor, trotuarele în faţa proprietăţilor. Primăria nu va putea niciodată să ia zăpada de peste tot, chiar şi din faţa curţilor, în acelaşi timp. Gradual însă, vom cuprinde toate zonele”, a spus Dănuţ Badea.

utilaje deszapezire 4

Adaugă un Comentariu

*